1

Gråt i försommarkvällen, vitsippsbad och grillad bulle

Jag vankade omkring i köket i ett försök att klämma i mig några tuggor av en potatis som jag kokat och stekt. Gick inget vidare.

Hör vackra gitarrtoner från uteplatsen där Make Love sitter och spelar i kvällens dofter. Sätter mig för att njuta och han frågar vad jag vill höra. Något glatt? Något känslosamt? Jag blir uppslukad och nästan berusad av hans musicerande, av hans händer och hans Converseklädda fötter som rör sig i takt.  Jag frågar om han kom ihåg vilken låt som han spelade för mig allra första gången jag hörde honom på gitarr. Så klart han gjorde: ”Killing me softly”. Vid det här laget kan jag inte hålla tårarna tillbaka.

Vi tar sedan en långpromenad medan solen går ner. Jag passar på att ta årets vitsippsbad (när en lägger sig bland vitsippor och tittar upp i himlen).

Halv elva behöver vi vara inne eftersom ASIH kommer då för att sätta droppet. Sköterskorna är lika trevliga som vanligt och vi skrattar åt lite av varje. Jag kommenterar att snart kan jag – som slutade äta bullar för 25 år sedan - bara äta ”Pågens kanelgiffel” och ”Solbulle” (utöver några få andra saker som vindruvor och småcitrus) och hur det känns lite trist med tanke på sommarens grillmiddagar. Den ena sköterskan kommer med den självklara lösningen: ”Då får det bli grillad bulle.”

Info och notes:

Trötta, dåsiga, sovande, pod/radiolyssnande förmiddagar efter att ASIH (äntligen) tagit bort mitt nattliga dropp. Oftast lite mindre illamående fram till uppgång, ett plus. Kvällarna är också bättre än mitt på dagen. Promenadonet gör sin verkan, blir oftast cirka fem timmar om dagen. En underbar bonus med alla prommisar är de flödande, vävande och livliga samtalen med mina gångpartners. Det är en sådan lyx att få 2-3 timmar tillsammans på tu man hand. För ogräsrensälskande och sittastillallergiska mig njuter jag också av att det finns mycket att göra på tomten. När varenda ogräsplutt är borta hoppas jag att grannarna vill ha lite rensat.

Lenometer:

Livskänsla – Något högre än förra perioden. Också så glad att solbullen accepteras av mig, lite mindre hungrig på så sätt. Vindruvor är goda, men mättar inte så värst i längden.