2

"Leve gelotologin! Leve gelotologin! Leve gelotologin, en modern och lustbetonad disciplin!"

Det verkade roligt att ha ett releasemingelparty i samband med bokutgivning så det ville jag få till, operation eller ej. För att vara på den hyfsat säkra sidan valde jag i söndags. Trots den korta tiden mellan inbjudan och minglet var det många som kom och deltog i firandet av boken. Bara det att få träffa så många av vänner och familj är värt mycket för en författare som har suttit i nödvändig skrivarbubbla under lååååååång tid. Lägg sedan till att mina planer att återuppta sociala kontakter nu har gått i fullständig kras på obestämd tid, på grund av den förbenade Klatskin.

Höjdpunkten var JENKAN ute på gatan med texten "Leve gelotologin! Leve gelotologin! Leve gelotologin, en modern och lustbetonad disciplin!". Dansen filmades och kan än så länge endast beskådas av den som är på FB (Facebook)  men inom kort ska jag lägga ut den på hemsidan, återkommer med länk.

Hur gick det med tävlingen som utlystes i inlägget den 12 augusti? Jo, jag fick flera intressanta bidrag till affischtext från kreativa bloggläsare men det slutade med att mitt förslag vann! (Se nedan.) Tack för roliga förslag!

I övrigt kan jag rapportera att jag som slutade äta socker för många år sedan igår gick för att köpa glass! Jag må se frisk ut på utsidan men inuti härjar Klatskin. Smärta, vämjelse, aptitlöshet, frånvaro av hunger bidrar till inte bara ointresse för mat utan direkta svårigheter att hitta något som överhuvudtaget kan vara ett alternativ. Det kan gå hyfsat att äta frukost men eftersom det måste ätas fler gånger under dagen prövade jag att systematiskt checka av allt ätbart jag kunde komma på. Grön eller röd lampa? Röd, röd, röd, röd… Men så plötsligt - på glassavdelningen - blinkade en grön lampa till! Bums iväg till affären!

Än så länge har jag hunnit äta vaniljglass, chokladglass och apelsinglass. Det är något med det där kalla som lindrar hela vägen från munnen och dit det ska. Så bra! Och det hjälper mig att få ner lite annat också. Jag är fortfarande i viss konflikt med mig själv med tanke på vad socker ställer till med, men i nuläget bara måste jag ha i mig energi och få upp vikten några kg till operationen. Det kändes så bingo att hitta den där gröna lampan!