1

Energihjul och livets svåra skola

Snabbare än vad jag kunnat föreställa mig snurrar nu allt fler hjul, enligt strategin att energi skapar energi. De senaste veckorna har jag lagt till olika ”aktiviteter” som att träffa folk, ta tag i allt möjligt av mitt företags administration-bokföring-marknadsföring-bokningar, styrketräna, börja sångträna, gå på bio, infrabastu (en väldigt skön uppfinning) och massa annat. För varje grej kommer jag mer och mer på banan. Svårigheten med att ta sig igenom dagen har liksom upplöst sig själv och jag kan till och med uppskatta en stunds vila.

 Ibland får jag frågan hur jag mår. Fakta säger att tumören är borta, att jag fungerar nästan som vanligt och att det är härligt. Men hur jag egentligen mår vet jag inte. När jag häromdagen fick en remiss från onkologiska enheten på Sös undrar jag först: ”Vad har detta med mig att göra?” Jag är väl ingen cancerpatient…Tills jag inser att, jo, just ja! Jag sa ju ja till en remiss på sjukhusbesöket…Men det var då det.  Nu har jag satt mig i friskhetsläge och då stör den mig! Och det stör mig när en vansinnig klåda drar igång när jag ska sova. Själva klådan kan jag medicinera bort (Tavegyl) men varför har jag den? 

Min förra lektion var tålamod och små glädjeämnen. Nästa lektion tycks vara att orientera mig i en ny verklighet där det inte bara finns två lägen, frisk eller sjuk, utan också ett slags ”kanskeläge” kantat med frågetecken. Det är jättesvårt.