2

Statusuppdatering den 17 juli

 

Hej, alla Lena-vänner!

Nu är det Mikloz som skriver igen. (I samarbete med Lena.)

I går hade vi ett två timmar långt möte med Dr Åsa, som är Lenas läkare på Ersta. Lenas tillstånd har försämrats rejält den senaste tiden och det är bara att konstatera att vi nu sjunger sista versen på den vackra Balladen om Lena Dur Ulfsdotter Högnelid.

Vid mötet med Dr Åsa bestämdes att näringsdroppet – som varit Lenas enda energikälla de senaste månaderna – ska kopplas bort. Droppet har hållit Lena vid liv fram till nu, men gör inte längre sitt jobb och är då till mer skada än nytta.

Lena hälsar och tackar för allt stöd här på bloggen, på Facebook och annorstädes, men vill också säga att hon omöjligen kan lajka alla hälsningar och styrkekramar som kommer på sociala medier. Fortsätt gärna posta, alla inlägg läses, men Lena uppskattar om ni inte förväntar er svar. Hon har heller ingen möjlighet att gratta alla FB-vänner på födelsedagar etc som hon har för vana att göra. Hoppas alla har förståelse för detta.

Besök, telefonsamtal eller annan kommunikation är tyvärr inte aktuellt längre – och vi tror att ni alla förstår att det inte beror på bristande vilja från Lenas sida.

Men med det sagt – fortsätt skriva, dela minnen, roliga Lena-anekdoter osv.

Vad kan man då som vän göra? Lena tycker att det är en tröstande tanke att få ta avsked av riktigt många vänner på begravningen i Katarina kyrka. (Mer kan tyvärr ingen göra.)

OBS! Än så länge lever hon. Detaljer om begravningen kommer både på denna blogg och via andra nätverk.

Lena vill avsluta detta inlägg med att tacka alla för att ni finns 😊.

 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Tack Lena för att du träffade ”vår” Vi-Tompa. Jag minns så väl första gången du visade dig på redaktionen på Teknologgatan. Det tog en millisekund så fattade vi alla att ”Yes, det DÄR är allvar”. (Han skulle hjälpa dig redigera eller skriva ut något från universitetet.)
Så söta ni var i er förälskelse. Så skör och ny.
❤️❤️❤️❤️
Maggie

2 Berit:

skriven

Jag tyckte så mycket om att höra ditt tal och din sång till Tomas på hans 60-årskalas förra året och jag gladdes åt att du var frisk igen. Men lite senare fick vi höra att sjukdomen kommit tillbaka. Jag har följt din blogg med stor uppskattning, du är helt enkelt makalös som lyckats sprida glädje och livsklokhet även under en så svår tid. Jag kommer alltid att komma ihåg det du skrev, om sången och skrattet. Tack! Tack till Tomas också!
Berit Åberg, gammal vi-reporter

Kommentera här: